Ik had mezelf voorgenomen na mijn afstuderen eindelijk cavia’s te nemen! Na járen was het eindelijk zo ver: ik was afgestudeerd! Tijd voor cavia’s!

Voor mijn afstudeerproject had ik in januari 2014 al contact met José van der Geest van Cavia- en Konijnenopvan Hillegom. Natuurlijk ging ik mijn cavia’s hier vandaan halen! Eerst nam ik twee cavia’s in pleegzorg om te zien of ik écht niet meer allergisch ben (vroeger wel!). Helaas waren deze cavia’s ziek en moesten ze terug naar de opvang.

Maar allergisch was ik gelukkig niet meer! Een week later zou ik komen kijken voor eigen cavia’s. Helaas zaten er alleen maar jonkies, en ik houd juist van wat oudere cavia’s. Die worden ook moeilijker uitgeplaatst dan jonkies, dus neem ik deze met alle liefde over. Toch gaan kijken. Voor mij reed er nog een auto naar de opvang. Daar stapte een meisje uit met een reismandje. Zij kwam cavia’s terugbrengen die ze hier vandaan had gehaald. Helaas was haar moeder allergisch.

In de opvang bleken inderdaad alleen maar jonkies te zitten. Maar wat bleek? Het koppeltje dat net terug is gebracht, waren wel al wat ouder: 1 en 3 jaar. Deze kon ik zo meekrijgen en was op slag verliefd. Vooral op het zeugje (de zwartwitte), wát een prachtig koppie! Als ik dus een (half)uurtje eerder was geweest, was ik met veel jongere cavia’s of lege handen naar huis gegaan. Wat een geluk!

_MG_0022

_MG_0024

_MG_0028

_MG_0029

_MG_0045

_MG_0052

_MG_0068